Skip to content

Zápas záujmov: Zastavte prijatie tzv. „obrannej“ zmluvy s USA !

Kto pozornejšie sleduje politiku a zamýšľa sa nad ňou, ten vie, že politika je zápasom záujmov. Vždy to tak bolo a vždy to tak bude. Často vidíme, ako politické strany vrámci vládnej koalície (a to nielen tejto súčasnej) pretláčajú svoje stranícke záujmy. Často to tiež vidíme v zápase medzi koalíciou a opozíciou.

To čo sa ale deje v súčasnej dobe, je niečo viac ako stranícky záujem konkrétnej politickej strany, alebo konkrétnych politikov. Presadzovanie „obrannej“ zmluvy s USA, ktorá dvíha zo stoličiek veľkú časť tejto spoločnosti, je exemplárnym príkladom zápasu záujmov. Parný valec vládnej moci nemilosrdne valcuje každý odpor a ignoruje všetkých tých, ktorí dvíhajú svoj hlas proti tejto zmluve, bez ohľadu na to, či sa jedná o bežných občanov, alebo osobnosti politického či spoločenského života.

Minister „vojny“ a celá mašinéria okolo neho musia vidieť dvíhajúcu sa vlnu odporu spoločnosti. Nemusia ani nos vystrčiť zo svojich kancelárií, stačí si zapnúť internet a pozrieť si názory a postoje ľudí v týchto diskusiách. Každému je hneď jasné, že toto nie je ako bežné doťahovanie sa o to, či brána bude natretá na modro, alebo na zeleno. Toto je pre slovenskú spoločnosť zásadná téma a táto spoločnosť to začína dávať jasne najavo.

Spočiatku slabý hlas niekoľkých osobností začína v spoločnosti silnieť a zdá sa, že táto spoločnosť sa prebúdza a hovorí rozhodné NIE pripravovanej zmluve s USA. Vláda sa napriek tejto skutočnosti otvorene stavia proti väčšine obyvateľov SR. Ignoruje ich postoje, ich nálady, ich požiadavky. Tvrdo ide za presadením svojich záujmov. Otázkou zostáva, koho záujmy v skutočnosti háji táto vládna moc a čie záujmy pretláča, keď je ochotná isť proti vlastným obyvateľom.

VZDOR – strana práce vyzýva parlament, aby stopol zmluvu, ktorú odmieta veľká časť tejto spoločnosti a aby o tejto otázke vyhlásil referendum. Až do referenda žiadame zastaviť akékoľvek procesy schvaľovania.

VZDOR- strana práce podporí všetky aktivity, ktoré pomôžu zastaviť schválenie tejto zmluvy.

VZDOR – strana práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *