Skip to content

Na zbrojenie má Slovensko dať do roku 2030 až 30 mld EUR: Nie miliardy Eur na zbrojenie, ale na vybudovanie potravinovej sebestačnosti, diaľnice, výstavbu nájomných bytov, podporu rodín, športu, zvyšovania materskej, na školstvo, nemocnice, starostlivosť o dôchodcov, či kultúru !

My hovoríme jasné nie zbrojeniu a miesto toho chceme tieto financie investovať do poľnohospodárstva, na výstavbu diaľnic, nových štátnych bytov, podpory rodín, sociálne služby, zdravotníctva, školstva, či kultúry!  V našej spoločnosti už dlhodobo určité vplyvné osoby z politického, vojenského, či treťosektorového prostredia vyvolávajú umelý strach Slovákov, z možnej vojenskej hrozby. Ako najväčšiu hrozbu pre Slovensko označujú Rusko a najväčších garantov mieru USA a NATO. Nie tak dávno sa vyjadril minister obrany Gajdoš, že Rusko pre nás znamená hrozbu, a niekdajší náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Milan Maxim, že armáda SR a celé NATO majú jasne pomenovaného hlavného nepriateľa a tým je Rusko.

Je vôbec v súlade s Ústavou SR, označiť nejaký národ, či štát, že je pre nás nepriateľom číslo 1., keď s týmto štátom nie sme vo vojne, s daným štátom obchodujeme, spolupracujem, je súčasťou všetkých medzinárodných organizácií? Veľmi horlivými zástancami zbrojenia sú aj všetky vládne strany SNS, Smer-SD a Most-Híd. Práve tieto strany chcú investovať do amrády až 30 mld. EUR, takže v presadzovaní zbrojenia sa nijak nelíšia od pravicovej opozície. Celý článok nájdete po kliknutí na ikonku Continue reading:

Prezident Kiska už dlhodobo využíva rôzne príležitosti, aby v spoločnosti vytváral dojem ohrozenia, ktoré prichádza z Ruska a presadzuje militaristické plány NATO a navyšovanie prostriedkov na armádu. Kiska len pred niekoľkými dňami opäť kritizoval to, že si neplníme svoje záväzky v NATO, že musíme začať navyšovať peniaze na armádu. NATO presadzuje, aby každý štát aliancie dával na svoju armádu aspoň 2% z HDP. Je zaujímavé, že keď nás presviedčali o vstupe do NATO, tak veľmi často opakovaným argumentom bolo to, že tým, že budeme mať kolektívnu bezpečnosť, naše výdavky na obranu sa znížia. Vidíte tie paradoxy. Dnes sa už aj prezident Kiska stal jedným z popredných lobistov, za zbrojenie a navyšovanie peňazí na armádu a my musíme platiť na armádu stále viac a viac…

Medzi priority Vzdoru-strany práce patrí obnova potravinovej sebestačnosti (ktorá bola počas socializmu na úrovni 130 percent, v súčasnosti klesá už pod 40 percent) a obnovenie družstevníckej tradície, čo by pomohlo pri riešení viacerých pálčivých problémov: nezamestnanosť, regionálne rozdiely (aj rómska problematika) a napokon dostupnosť kvalitných potravín pre slovenských občanov.

Mier patrí medzi základné prirodzené potreby človeka. Preto si zaslúži spoločnosť bez vojenských blokov, vojen, vojnového štvania a rozsievania nenávisti. Človek si zaslúži spoločnosť tolerantnú ku všetkým národom a štátom, presadzujúcu mier a porozumenie. NATO chce silou mocou zatiahnuť svet do novej studenej vojny. Ide o nebezpečnú hru, ktorá sa môže skončiť pre celý svet veľkou katastrofou.

Žiadame, aby štáty EÚ a Rusko riešili problémy diplomaticky a nešli cestou zbrojenia. Európska politika musí začať presadzovať svoju vlastnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku a nie kopírovať pokyny, ktoré prídu z USA.

Miroslav Pomajdík- predseda Vzdoru-strany práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *