Skip to content

Pani Anna. Č († 59) zomrela počas pracovnej doby vo fabrike: Pracujúci zo spoločnosti Leoni prehovorili o zlých pracovných podmienkach

Pani Anna († 59) zomrela počas pracovnej doby na zlyhanie srdca. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť pozostalým, takéto úmrtia ľudí práce nás vždy nesmierne zasiahnu, nakoľko sme pracujúci, ktorí bojujú za práva všetkých pracujúcich. Je nám z toho smutno a je nám smutno aj z toho, že hodnoty dnešnej spoločnosti sú niekde inde a nie tam, kde by mali byť pri pracujúcich, ktorí vytvárajú hodnoty a zdroje tohto štátu a spoločnosti. Česť jej pamiatke, určite sa na ňu nezabudne, nakoľko bude ďalej prežívať v srdciach všetkých ľudí, ktorí ju milovali a vážili si ju.

Vzdor-strana práce sa vždy bude zaujímať o osudy pracujúcich a bude bojovať za lepšie pracovné podmienky a proti vykorisťovateľskému kapitalizmu. Neriešia sa podmienky práce, prečo došlo k takýmto úmrtiam počas pracovnej doby, ako to zasiahlo ich rodiny, nakoľko dobre vieme, že títo pracujúci sú veľakrát prepracovaní, vyčerpaní z ťažkej práce, musia ťahať nadčasy, je na nich vyvíjaný enormný tlak, aby v čo najkratších termínoch ukončili zákazky, úlohy, projekty, stavby… Sú to tzv. šibeničné termíny a z toho pramení stres a ten je o to vyšší, keď na ich jedinom príjme je závislá celá rodina a možno aj niekoľko ďalších príbuzných.

Musíme začať tejto spoločnosti ukazovať, že toto sú tie podstatné veci, na ktorých záleží, veď ide o naše životy, ide o živiteľov rodín, ženy, mužov, o mladých ľudí, ktorí bojujú za svoju šťastnú budúcnosť a táto spoločnosť sa musí konečne preorientovať smerom k pravým hodnotám a zaujímať sa o podstatné témy, ktoré túto spoločnosť trápia.

Pracujúci z Leoni prehovorili o ťažkých pracovných podmienkach

Tak a na svetlo sveta sa dostávajú ďalšie svedectvá pracujúcich z firmy Leoni o tom, ako táto nemecká firma zachádza so svojimi zamestnancami a ako sa tam pošliapavajú práva pracujúcich. Jeden zamestnanec tejto firmy, ktorý chce zostať v anonymite, nám povedal, že v stredu v podniku zasahovali záchranári dvakrát, nakoľko odpadli ďalší pracujúci.

Ďalší pracujúci sa vyjadril nasledovne:  V LEONI Stará Turá to je rovnaké… A tých pár dobrých majstrov co boli s ľudmi buď degradovali na obyčajných robotníkov (ja som mal úžasnú majsterku, keď som do LEONI v r. 2007 išiel brigádovať, no keďže bola s ľuďmi, už je iba radová robotníčka…), alebo keď boli majstri s ľuďmi a nemohli sa pozerať na to zdieranie, tak odišli sami (tiež som mal aj takého skvelého majstra cez letné prázdniny o rok neskor, no odišiel sám… ).“ 

Naša vláda sa vytešuje, ako klesá nezamestnanosť, no už im nevadí, v akých otrasných podmienkach musia pracovať naši pracujúci a za aké smiešne mzdy. Zo Slovenska sa stala lacná montovňa, kde naša vláda predhadzuje našich pracujúcich rôznym zahraničným korporáciám, ale aj tým domácim, ako lacnú pracovnú silu, ktorú žmýkajú pre vlastné vysoké zisky, ktoré si delí úzka skupina akcionárov, pánov manažérov, riaditeľov, vlastníkov…úzka skupina buržoázie.

Pracujeme pre blahobyt úzkej skupiny kapitalistov, ktorí držia v rukách hospodárstvo Slovenska, ktoré nám už dávno nepatrí a krajina, kde pracujúci nevlastnia svoje výrobné prostriedky, svoje hospodárstvo, je len obyčajnou neslobodnou hračkou v rukách oligarchov a toto je realita dnešného kapitalistického sveta, kde sa čoraz viac kumuluje bohatstvo v rukách boháčov a tí tak majú neskutočnú moc, kedy cez obrovský nahromadený kapitál korumpujú všetko a všetkých.

Kupujú si politikov, ktorí potom presadzujú také zákony, ktoré im vyhovujú. Za kapitalistickými stranami sú vždy oligarchovia, ktorí takto ovplyvňujú politiku celej krajina, tak o akej slobode a demokracii sa tu potom bavíme…. kde sú veľké majetky a kapitál, tam je aj moc…

Viac o zlých pracovných podmienkach pracujúcich v Leoni si prečítajte v tomto článku:  Smrť Anny priamo v práci: Za pásom to boli strašné galeje – hovorí ďalšia zamestnankyňa Erika (39)

Vzdor-strana práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *