Skip to content

Spoločne proti „obrannej“ dohode s USA !

V utorok 18. januára znelo pred NR SR jasné NIE k návrhu pripravovanej zmluvy s USA. Na podujatí, ktoré organizovali Socialisti.sk a OZ Zjednotení za mier, nechýbala ani delegácia VZDORu-strany práce. Aj keď čas zhromaženia nebol vhodný pre dnešného pracujúceho človeka, aj tak sa podarilo niekoľkým z nás v tento deň uvoľniť z pracovných povinností a príjsť toto zhromaždenie podporiť.

Organizátori totiž chceli, aby sa zhromaždenie konalo v čase, kedy budú poslanci o tejto téme rokovať. Tí napokon neschválili ani program schôdze. Toto podujatie bolo jasnou ukážkou, že v otázke národnej suverenity treba hľadať to, čo nás spája a nie to, čo nás rozdeľuje.

Na podujatí so svojimi príhovormi vystúpili prezident OZ Zjednotení za mier Eduard Chmelár, predseda Socialistov.sk Artur Bekmatov, ale aj viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov Monika Uhlerová, Ján Čarnogurský, predseda SNS Andrej Danko či právnik a vysokoškolský pedagóg Branislav Fábry. Za VZDOR-stranu práce sa prítomným prihovoril Stanislav Pirošík.

Ten zdôraznil, že nie je potrebné diskutovať o detailoch tejto zmluvy, nakoľko už základná myšlienka – pozvať si na Slovensko vojsko cudzej mocnosti je zvrátená. Tiež vyzdvihol fakt, že sa tu zišli ľudia z rôznych strán a organizácií. Okrem príhovoru sa postaral aj o kultúrny program v podobe hre na heligónku. V jej doprovode si zhromaždenie na záver zaspievalo štátnu hymnu.

VZDOR-strana práce vyzýva všetkých občanov, ktorým nie je ľahostajná naša štátna suverenita k organizovanému odporu napriek politickým spektrom. Ten musí byť ešte hlasnejší po tom, čo zmluvu odobrila aj pani Čaputová.

VZDOR-strana práce je samozrejme v prípade začatia zberu podpisov k referendu ohľadne tejto problematiky, pripravaná okamžite túto iniciatívu podporiť a aktívne sa podieľať na zbieraní podpisov.

Celý protest si môžete pozrieť TU: https://www.facebook.com/Socialisti.SK/videos/4495708853891564

VZDOR-strana práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *