Skip to content

VZDOR-strana práce a Socialisti.sk spoločne položili kyticu k soche kpt. Jána Nálepku v Spišskej Novej Vsi: Strany prerokovali aj ďalšie možnosti hlbšej spolupráce

Pri príležitosti 77. výročia SNP položila delegácia VZDORu-strany práce na čele s Miroslavom Pomajdíkom a delegácia Socialistov.sk na čele s Arturom Bekmatovom kyticu k soche kpt. Jána Nálepku ( brig. gen. in memoriam ) v Spišskej Novej Vsi, rodáka zo Smižian, ktorý stelesňuje príklad hrdinu, ktorý v boji proti nacizmu a fašizmu a za našu slobodu obetoval vlastný život.

Po pietnom akte nasledovalo priateľské stretnutie zástupcov VZDORu-strany práce a Socialistov.sk, na ktorom sa preberali témy, ako užšia spolupráca týchto strán, momentálna politická situácia, nadchádzajúce komunálne voľby, možnosti väčšej aktivizácie oboch strán a mnoho mnoho ďalších tém.

VZDOR-strana práce a Socialisti.sk jasne deklarujú, že na slovenskej politickej scéne majú k sebe tieto dva politické subjekty najbližšie a vzájomne sa považujú za partnerské organizácie a chcú úzko spolupracovať aj naďalej a spoluprácu ešte viac prehlbovať.

Socialisti.sk a VZDOR-strana práce sa jasne hlásia k antikapitalizmu, ľavicovým hodnotám, antifašizmu, antimilitarizmu, ochrane práv pracujúcich, či ekologickým, kultúrnym a emancipačným hodnotám.

Presadzujme systémovú zmenu, ktorá začína v podkopávaní kapitalizmu

Ľudia si stále neuvedomujú, že systémová zmena a víťazstvo pracujúcich nezačína pri vymenení jedných kapitalistických bábok za tie druhé, lebo naozajstná zmena a revolúcia sa začína práve vtedy, keď začnete odstraňovať kapitalizmus, ktorý rozdelil svet na hŕstku boháčov s obrovskými možnosťami a väčšinu porazených.

Takýto systém nebude nikdy demokratický a slobodný, lebo ten kto má obrovský kapitál, ten bude diktovať podmienky a kúpi si akúkoľvek politickú bábku a jeho stranu…

Preto bojujme za vytvorenie autentickej ľavice, ktorá sa postaví kapitalizmu a začne budovať lepší a spravodlivejší svet.Nenechajte sa strhnúť do konzervatívno-nacionalisticko-neoliberálnych bojov, ale vydajme sa cestou naozajstnej systémovej zmeny, ktorú môže priniesť len antikapitalistická ľavica.

Voliť nestačí, organizujme sa!

VZDOR-strana práce a Socialisti.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *