Skip to content

VZDOR-strana práce: Svet zatvára oči pred ďalším nekonečným besnením izraelskej armády v pásme Gazy, ktorú obýva približne 1,8 milióna ľudí

VZDOR- strana práce žiada vládu Slovenskej republiky, aby vyhostila časť diplomatov Izraela z nášho územia a aby odstúpila od nákupu zbraní z tejto krajiny. Vyzývame EÚ, aby uvalila zbrojné embargo na Izrael a uvalila sankcie na vrcholných predstaviteľov štátu Izrael, za zločiny proti ľudskosti, ktoré pácha na Palestínčanoch.

Je zaujímavé, že pri iných prípadoch, ktoré nie sú vyšetrené, dochádza k masovému vyhosťovaniu diplomatov. Keď však niekto ako Izrael celé roky zabíja neozbrojených demonštrantov, deti, ženy, starých ľudí, vtedy sa nespustia žiadne oprávnené vyhosťovania diplomatov a sankcie voči tejto krajine.

Žiadame, aby boli pred Medzinárodný trestný súd v Haagu predvedení všetci vrcholoví izraelskí politici zodpovední za vraždenie Palestínčanov a čelili obvineniam zo zločinov proti ľudskosti, vojnových zločinov a zločinov agresie.

Štát Izrael sa od svojho vzniku vysmieva celému svetu, nerešpektuje žiadne nariadenia OSN, vraždí civilné obyvateľstvo a veselo napáda aj okolité štáty, kedy sa mu zachce. Na jednej strane Západ neváha s uvalením rôznych sankcií na Rusko, Bielorusko, Kubu, Irán, Venezuelu, Čínu, Sýriu…no na strane druhej pred genocídou Izraela zatvára oči a okrem slovného odsúdenia sa nikdy na nič nezmohol.

Roky blokovaná Gaza, kde sa nedostane ani humanitárna pomoc, je obklopená najväčším segregačným plotom, aký kedy ľudstvo postavilo, Berlínsky múr by sa určite červenal. Toto gheto, kde držia vyše milióna ľudí v žalostných podmienkach, sa stalo za posledné roky dejiskom otvoreného vraždenia. Za posledných 5 rokov Izrael v Gaze počas svojich vojenských zásahov zabil vyše 2 000 Palestínčanov, z čoho viac ako polovicu tvorili obete z radov detí, žien a starých ľudí!

Od vzniku štátu Izrael bolo z týchto území vyhnaných vyše 4 milióny Palestínčanov, ktorí sú nútení žiť v katastrofálnych podmienkach v utečeneckých táboroch v okolitých štátoch. Izrael stihol za tú dobu vyvraždiť desiatky tisíc Palestínčanov a oklieštiť územie Palestíny na 6 220 km2 ( aj z tejto výmery už Izrael okupuje stovky km2 ), z celkovej niekdajšej rozlohy približne 27 000 km2 ( na ktorej sa dnes rozprestiera štát Izrael).

Táto beznádej plodí legitímny odpor Palestínčanov. Proti nim stojí jedna z najmodernejších a najdokonalejších armád na svete. Prečo palestínskych bojovníkov nazývame teroristami a štátnikov Izraelu nariaďujúcich vraždenie, politikmi? Krivá morálka!

„Násilie a zverstvá, ktorých sme svedkami v Sheikh Jarrah (palestínska štvrť vo východnom Jeruzaléme ), komplexe Al Aqsa a Gaze, sú pokračovaním desaťročí brutálneho izraelského apartheidu a násilnej okupácie Palestíny. Podporujeme palestínsky ľud v odolávaní tomuto koloniálnemu teroru.“ Rage Against The Machine

Svetoznámy dokumentarista John Pilger vyhlásil: „Mali by sme pochopiť, že to nemá nič spoločné s Hamasom, alebo jeho raketami. Je to pokračujúci útok na Palestínčanov. A hlavne na ľudí žijúcich v Gaze a plánom je sa ich účinne zbaviť ako celku. A ja to nepreháňam, je často zložité vnímať späť históriu v dobách, ako je táto, ale je to veľmi dôležité, aby sme pochopili súvislosti. Neslávnym plánom D, ktorý bol prevedený tesne predtým, ako bol vytvorený Izrael, bolo vyhnať obyvateľstvo Palestíny a zbaviť sa ich. Bolo napadnutých 369 dedín, ľudia boli vyhnaní, niektorí povraždení, doklady o tom sú. Historický záznam je veľmi jasný, izraelskí historici to zdokumentoval, ale následne to izraelské archívy vyhodili. Výsledkom je, že vidíme formu genocídy prebiehajúcej v Palestíne. A to vo finálnej fáze. A o čom nemôže byť pochýb je to, že aj keď bombardujú Izraelčania, sú to v skutočnosti USA, ktoré tlačia tlačidlo. Sú to americké lietadlá, dodávané k tomuto účelu…“

Podporujeme Palestínčanov v ich neľahkom boji. Palestína sa musí stať svedomím ľudstva!

VZDOR-strana práce

#FreePalestine #SaveSheikhJarrah?? #GazaUnderAttack?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *