Skip to content

Vzdor-strana práce odmieta rehabilitačné pobyty na Slovensku pre vojakov Spojených arabských emirátov bojujúcich v Jemene: Slovensko týmto posväcuje zločineckú vojenskú agresiu proti Jemenu

1983632

Slovenský premiér Pellegrini sa nedávno stretol s ministrom vnútra Spojených arabských emirátov šejkom Saifom Bin Zayeda Al Nahyana a dohodol s ním, že Slovensko spustí rehabilitačný program a služby pre vojakov Spojených arabských emirátov, ktorí bojujú v Jemene a tiež, že obe naše krajiny začnú spolupracovať aj v oblasti zbrojárskeho a leteckého priemyslu. Musíme si jasne povedať, že Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty a Katar sú hlavné krajiny, ktoré napadli susedný Jemen, kde bojujú proti bojovníkom z radov šítskych Húsiov. Týmto krajinám sa nepáčilo, že Húsiovia získavali moc v krajine a Jemen sa tak zbližoval s Iránom. Vojenská agresia na území Jemenu je špinavá okupačná vojna, ktorá porušuje medzinárodné právo.

Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty a Katar už niekoľko rokov bojujú v Jemene a za tú dobu zahynuli tisíce Jemenčanov, medzi nimi množstvo civilistov. Vojenská koalícia arabských štátov tak pácha v Jemene aj vojnové zločiny a podieľa sa na zabíjaní civilistov. Blokáda, ktorú spustili má tiež za následok, že milióny Jemenčanov hladujú. Práve štáty ako Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Katar, či Kuvajt sú známe svojou podporou islamského terorizmu, kedy naliali stovky miliónov dolárov do rôznych povstaleckých skupín v Sýrii a dopomohli tak k veľkej eskalácii a krviprelievaniu v Sýrii. V týchto štátoch vládnu stredoveké praktiky.

Celé vyhlásenie nájdete po kliknutí na ikonku Continue reading:

Napr. Saudská Arábia, kde panuje jeden z najtotalitnejších a najnebezpečnejších režimov v rukách diktátora, ženské práva sú niečo nemysliteľné, oponenti sú zabíjaní hroznými stredovekými technikami, táto krajina je známa tým, že financuje a vyzbrojuje tie najbrutálnejšie islamistické teroristické skupiny po celom svete, vďaka podpore tejto krajiny môže v Sýrii pôsobiť množstvo islamistických teroristických skupín, v Jemene spôsobuje ich vojenská intervencia vraždenie množstva Jemenčanov. Saudská Arábia je najväčším podporovateľom krajného a ortodoxného islamského učenia wahhábizmu, z ktorého vyznávačov sa po celom svete najviac regrútujú fanatickí islamisti, ktorí páchajú teroristické útoky…

Je preto nehorázny výsmech civilným obetiam Jemenu, keď slovenská vláda na čele s „ľavicovým“ Smerom-SD podpíše dohodu o tom, aby sa vojaci Spojených arabských emirátov chodili rehabilitovať na Slovensko. Veď sú to práve tí vojaci a krajina, ktorá vtrhla do Jemenu a zabíja tam nevinných ľudí.

Smer-SD a Pellegrini týmto tiež legalizujú nezákonnú vojenskú intervenciu do Jemenu, miesto toho, aby tlačili na arabskú koalíciu, aby ukončila vojenské operácie, nakoľko keď si niekto hovorí, že je ľavicová strana, tak by mal za každých okolností navrhovať mierové riešenia a nepodieľať sa nijakým spôsobom na predlžovaní utrpenia civilistov a vojnového besnenia. Prečo naša vláda nepomôže civilnému obyvateľstvu Jemenu, ktoré najviac trpí a milióny Jemenčanov nemajú čo jesť, ale podporuje vojakov, ktorí sa podieľajú na ich utrpení?

Vzdor-strana práce jasne odsudzuje vojenskú agresiu voči Jemenu a apelujeme na vládu, aby odstúpila od dohody so Spojenými arabskými emirátmi a miesto toho pomohla humanitárnou pomocou trpiacim Jemenčanom, diplomaticky prispela k mierovým iniciatívam na ukončenie bojov a nepozývala sem na rehabilitácie vojakov, ale napr. zorganizovala rehabilitácie a detské tábory pre trpiace jemenské deti.

Vzdor-strana práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *