Skip to content

Kiska v OSN neprekročil svoj tieň: Kritizoval Rusko a Severnú Kóreu, no o hriechoch USA, Trojky, NATO, Turecka, Saudskej Arábii, či Izraela mlčal…

Kto mal možnosť vypočuť si Kiskov prejav na Valnom zhromaždení OSN, tak veľmi rýchlo zistil, že bol plný nenávisti voči krajinám, ktoré sa mu nehodia do jeho ideologickej škatuľky, že sa nedotkol žiadnych významných tém, ku ktorým by navrhol adekvátne mierové riešenia, že mal zase plné ústa všeobecných fráz. Kiska tak vyslal svetu jasný signál, že naďalej plní rolu poslušnej a podriadenej bábky USA a tzv. Trojky… Kiska nespomenul ani slovkom kritiku USA a NATO za ich zahraničné vojenské šialenstvá, ktoré za posledné desiatky rokov rozvrátili viacero krajín a regiónov a zanechali za sebou státisíce mŕtvych, ale pustil sa do obľúbenej témy a to kritiky Severnej Kórey, či Ruska, no na krajiny, ktoré patria do jeho ideologického tábora si nedovolil povedať ani slovko kritiky, tam je všetko v poriadku. Takto sa veru nespráva nezávislý štátnik, ale hlava satelitnej, nesvojprávnej krajiny: „V súčasnosti čelíme jednej z najhorších hrozieb pre medzinárodný mier a bezpečnosť. Severná Kórea otvorene ohrozuje náš svet jadrovými zbraňami. Takéto vážne nerešpektovanie ľudského života nemožno tolerovať,“ povedal Kiska.

Keď jeden vlastní jadrové zbrane a druhému to zakazuje…

Práve Severná Kórea si uvedomila, ako USA zakročili v histórii proti každej krajine, ktorá sa im znepáčila, a preto KĽDR chce garantovať bezpečnosť svojho štátu a ľudí tým, že sa spolieha na tzv. odstrašujúci efekt, ktorým chce odradiť USA od preventívnych vojenských útokov voči svojej krajine. KĽDR sledovala celé desiatky rokov, ako bola napádaná krajina za krajinou, ktorá sa znepáčila USA a nakoľko USA o KĽDR od jej vzniku stále vyhlasovali, že ide o jeden zo štátov, ktorý tvorí tzv. os zla a nikdy nevylučovali proti nim vojenský zásah, tak KĽDR vsadila na zbrojenie a nakoľko žiadna vojenská vybavenosť nepôsobí tak odstrašujúco, ako vlastnenie jadrových zbraní, KĽDR vsadila na túto možnosť a aj napriek tomu, že som tvrdý odporca jadrových zbraní, tak sa KĽDR nečudujem, že zvolila práve takúto garanciu bezpečnosti.

Je tiež nutné povedať, že KĽDR nevedú žiadni šialenci, ktorí sa tešia na vojnové krviprelievanie a na to, ako začnú do sveta vypúšťať jadrové bomby a vraždiť ľudí. KĽDR narozdiel od USA nikde vo svete vojensky nezasahovala, nezanechala za sebou rozvrátené krajiny a kopy mŕtvych. KĽDR zažila posledný vojnový konflikt práve na svojom území a v občianskej vojne na Kórejskom poloostrove, kedy zažila intervenciu zahraničných vojsk na čele s USA. Tiež si povedzme, že Severná Kórea investuje ročne do armády približne 4 miliardy EUR, naproti tomu jej susedia Južná Kórea dáva ročne na armádu 34 miliárd Eur a Japonsko 42 miliárd Eur, čim títo susedia KĽDR patria do prvej desiatky krajín, ktoré dávajú najviac financií na armádu a samozrejme najväčší nepriateľ KĽDR- USA, dávajú na armádu najviac na svete, až 563 miliárd Eur a pri týchto číslach si viacerí uvedomia, prečo KĽDR postavila svoju bezpečnosť na jadrových zbraniach. Povedzme si tiež, že USA vlastnia až 6 800 jadrových hlavíc, oproti štyrom hlaviciam KĽDR…

20638615_1162472717229462_789123336015686091_n

USA pritom vlastnia najväčší arzenál jadrových zbraní na svete a práve oni aj ako jediní v histórii tieto zbrane aj reálne použili voči civilnému obyvateľstvu a na to sa nesmie nikdy zabúdať. Je viac ako pokrytectvo hovoriť o nešírení jadrových zbraní, sankcionovať krajiny, ktoré sa o ne usilujú, keď samotné USA a ďalšie krajiny, ktoré vlastnia jadrové zbrane, ktorými je Rusko, India, Pakistan, Izrael, Veľká Británia, Francúzsko a Čína sa ich nehodlajú zbaviť. To je to právo silnejšieho, keď jeden ich môže vlastniť a druhý je za ich vlastnenie a vývoj zakopávaný pod čiernu zem. Svet by mal byť úplne bez jadrových zbraní, no dovtedy, dokiaľ nezačnú veľmoci pracovať na zničení svojho jadrového arzenálu, dovtedy tú budú aj iné krajiny, ktoré budú chcieť svoju bezpečnosť garantovať vlastnením jadrových zbraní. Potom sa oprávnene pýtajú, ja ich vlastniť nemôžem, ale oni áno…

Môžeme mať rôzne nazeranie na režim v KĽDR a myslieť si o ňom všetko možné, no jedna vec je viac ako nutná a to upokojiť celú vyhrotenú situáciu, priniesť viacej porozumenie, dialógu a rozhovorov. Svet musí prestať robiť z KĽDR démona a začať k tejto krajine pristupovať férovo a ako k rovnocennému partnerovi, lebo práve nenávistná a štvavá politika, ktorá bola vedená desiatky rokov voči tejto krajine, dosiahla to, že do KĽDR sa zažral pocit ohrozenia hlboko pod kožu a práve to ich vhnalo do náruče jadrových zbraní, vďaka ktorým chcú garantovať svoju bezpečnosť. Prípadný vojenský zásah zo strany USA, by mohol mať katastrofálne následky, ktoré by otriasli svetom a preto vsaďme na priateľstvo a mier.

Kiskové prehliadanie americkej agresie a destabilizácie mnohých regiónov sveta

Kiska straší tým, že Severná Kórea ohrozuje svojim jadrovým programom svet, no boli to práve USA, ktoré ako jediné v histórii použili atómové bomby proti civilnému obyvateľstvu. Boli to práve USA, ktoré za posledné desaťročia vojensky zasiahli voči desiatkám krajín po celom svete, boli to práve USA a jeho spojenci, ktorí vyvraždili od Kambodže, Vietnamu, Laosu, Srbsko až po Irak, Afganistan, Sýriu, Líbyu milióny ľudí. Boli to práve USA, ktoré zorganizovali množstvo prevratov a diverzných akcií voči demokraticky zvoleným prezidentom a vládam, ktoré nechceli tancovať tak, ako oni pískajú.

Boli to práve USA, ktoré finančne, mocensky a vojensky podporovali najzvrátenejšie a najsadistickejšie režimy a diktátorov po celom africkom, ázijskom a juhoamerickom kontinente. USA tak nechali za sebou milióny mŕtvych na rôznych kontinentoch, taký Vietnam zamorili chemickými zbraňami a nás niekto presviedča, že to Severná Kórea je ten najbrutálnejší a najnebezpečnejší štát na svete, ktorý ohrozuje celý svet. Nenechajte sa vysmiať.

Prečo Kiska ani slovkom neskritizoval túto devastačnú úlohu USA, NATO a západoeurópskych mocností po celom svete, vďaka ktorej dnes čelíme aj ohromnej kríze s migrantmi? Prečo nepovedal ani slovko kritiky na hanebné ekonomické vykorisťovanie tzv. tretích krajín zo strany západných vlád a nadnárodných koncernov, vďaka ktorému sú aj krajiny bohaté na suroviny chudobné a to prispieva k obrovskému odchodu ich obyvateľov, ktorí sa nemôžu uživiť?  

Kiska však vo svojom prejave opäť nepotlačil svoju rusofóbiu a Rusko označil za hlavného vinníka nestability v Európe. „Ukrajina, Gruzínsko alebo Moldavsko, všetci poznajú cenu mieru. Všetci si dobre uvedomujú, že ich suverenitu podkopáva agresívny sused. Sused, ktorý si myslí, že sa pravidlá na neho nevzťahujú,“ povedal.

Vidíte to pokrytectvo v Kiskovom prejave, o destabilizačnom vplyve USA, NATO a západoeurópskych mocností nepovie ani slovko, ale do Ruska sa opäť pustil celou silou. Demagogicky vyťahuje neustále príklad Gruzínska, ako nejakej obete Ruska a pritom to bolo Gruzínsko a vojnový šialenec Sakašvili, vtedajší prezident Gruzínska, ktorý rozpútal vojnu s autonómnou oblasťou Južné Osetsko.

Ako to bolo s vojnou v Gruzínsku

Saakašvili spustil vojnový plán, ktorým chcel násilne pripojiť Južné Osetsko ku Gruzínsku. V auguste 2008 spustili gruzínske jednotky provokácie a začali s vojenskými akciami, ktoré zahŕňali ostreľovanie Južného Osetska, vrátane hlavného mesta Cchinvali. Boli hlásené prvé obete na životoch. Gruzínske ostreľovanie priamo ohrozovalo aj ruské jednotky, ktoré boli v Južnom Osetsku rozmiestnené vrámci mandátu OSN, aby s ďalšími mierovými jednotkami zabezpečovali mier. Rusko jasne varovalo Gruzínsko, aby prestalo s vojenskými provokáciami, čo Saakašvili neakceptoval a šokoval svet tým, že 8. augusta na otvorenie Olympiády v Pekingu ( kedy má byť pokoj zbraní na celom svete ), zaútočil na Južné Osetsko v plnej sile.

Gruzínska armáda prekročila hranice a vpadla do Južného Osetska a bombardovala a ostreľovala jeho hlavné mesto. Gruzínsko sa stalo agresorom, ktorý porušil mierovú zmluvu a jeho invázia zapríčinila smrť stovkám obyvateľov Južného Osetska. Na túto agresiu odpovedala ruská armáda, ktorá začala gruzínske vojská vytláčať z Južného Osetska, pričom zničila aj gruzínsku vojenskú základňu v meste Gori a počas vojenskej akcie na eliminovanie gruzínskych intervenčných vojsk prenikla aj na gruzínske územie, z ktorého sa však po ukončení vojenských akcií stiahla na pôvodnú hranicu, takže o akom odkrojovaní gruzínskeho územia to Kiska hovorí?

Svetové médiá však do celého sveta vysielali skreslené informácie a poukazovali na ruskú agresiu voči Gruzínsku. Aj správa EÚ z vyšetrovania tohto konfliktu jasne deklarovala, že agresorom bolo Gruzínsko. Šialenec Saakašvili počas bojových operácií apeloval na USA, aby sa zapojili do vojny proti Rusku, čím chcel vedome vyprovokovať konflikt medzi dvoma veľmocami, ktorý by mal katastrofálne následky pre celé ľudstvo. Gruzínsko svojou vojenskou agresiou vlastne dotlačilo Južné Osetsko a Abcházsko k tomu, čo pred touto vojnou nebolo možné, nakoľko s tým nesúhlasilo ani Rusko, že po ukončení bojov tieto autonómne republiky vyhlásili nezávislosť, ktorú uznalo viacero štátov.

Čo sa udialo na Ukrajine

Nová ukrajinská pučistická vláda začala tvrdé kroky proti 7 miliónovej ruskej menšine, ktorá žije najmä na východe krajiny. Dobre si pamätáme tiež na upálenie 50-tich protimajdanských aktivistov v Dome odborov v Odesse, ktorých zaživa upálili členovia Pravého sektora. Anarchia a strach o svoje práva a existenciu naštartovali proces odčlenenia Krymu a vyhlásenia nezávislosti Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky.

Nasledovala tvrdá vojenská odveta ukrajinskej armády, ktorá sa podľa viacerých svedectiev dopúšťa na obsadených územiach na východe Ukrajiny aj popráv zajatých bojovníkov Luhanskej a Doneckej ľudovej republiky. Dochádza k prenasledovaniu a perzekúcii podporovateľov týchto republík. Vojaci sa v dobytých dedinách a mestách krvavo pomstili nie len mužom, ktorí sa odboja zúčastnili, ale aj ich ženám a deťom. Podľa odhadov analytikov Ukrajinská armáda stojí za smrťou niekoľko tisíc civilistov z východnej Ukrajiny, ktorí boli zabití pri vojenských operáciách. Tieto zahŕňajú delostrelecké ostreľovanie obývaných štvrtí miest, letecké bombardovanie obcí, ba dokonca aj tých, kde nikdy domobrana nebola.

Prezident Porošenko si zvolil cestu násilia, zabíjania a vojny, pred mierom, pokojom a rokovaním s predstaviteľmi tzv. Novoruska. Z východnej Ukrajiny utieklo pred Ukrajinskou armádou do Ruska už 1,2 milióna obyvateľov, ktorí sa boja o svoje životy. Položte si otázku, čo by robili napr. USA, keby nejaký štát vo svete takto začal potláčať práva Američanov a začala by ich vraždiť aj regulárna armáda niektorého štátu… asi všetci dobre vieme, ako by to dopadlo…Ukrajinský štát vyzbrojuje domácich fašistov prostredníctvom dobrovoľníckych práporov ako napr. Azov.

Kiska sa vrúcne stískal v centrále OSN s jeho veľkým kamarátom, prezidentom Ukrajiny Porošenkom, o ktorom americká tajná služba písala, že je najskorumpovanejším politikom Ukrajiny, ktorý má prsty v rôznych privatizačných aférach štátneho majetku. Porošenko ale začal kritizovať Rusko a tak aj USA na neho zmenili nazeranie a zrazu sa stal pre nich najlepšou voľbou na Ukrajine. Porošenko okrem toho, že na východe Ukrajiny nechal armádou zmasakrovať tisíce civilistov, jeho režim nechal rozmetať opozíciu, patrí medzi najskorumpovanejšie vlády vo svete, vyznačuje sa fanatickou nenávisťou voči všetkému ruskému a háji geopolitické záujmy USA, posilňuje vo veľkej miere fašizmus a potláča antifašistickú a socialistickú minulosť krajiny. Toto je veľký kamarát nášho Kisku.

Prečo Kiska nekritizoval aj také Turecko, Izrael, či Saudskú Arábiu?

Prečo Kiska nekritizoval taký Izrael, ktorý porušuje každú jednu dohodu prijatú na pôde OSN, za čo na nich neboli nikdy uvalené žiadne sankcie. Izraelský režim beztrestne zabíja Palestínčanov, kradne im ich pôdu, vyhnal milióny Palestínčanov z ich vlasti, a pri nedávnej vojenskej operácii v Gaze povraždili vyše 2 000 Palestínčanov, z toho 80% obetí tvorili ženy, deti a starí ľudia a aj napriek tomu, nikto na izraelský režim a jeho predstaviteľov neuvalil sankcie a Izrael nakupuje ďalej nové zbrane za miliardy. Je tiež verejným tajomstvom, že Izrael vlastní jadrové zbrane, to však tiež nevyvolalo žiadnu odvetu zo strany OSN, no Irán trpí pod váhou viacerých sankcií, ktoré na túto krajinu uvalili vďaka podozreniu, že sa pokúša vyrobiť jadrové zbrane. Tak čo je umožnené Izraelu, už nie je umožnené Iránu, či KĽDR… Prečo teda Kiska nehovoril aj o hrozbe jadrových zbraní zo strany Izraela, Indie, či Pakistanu, ktorý ich získali taktiež bez súhlasu OSN…

Ďalším príkladom je Saudská Arábia, ktorá intervenovala u viacerých svojich susedoch, momentálne sa angažuje v krvavom konflikte v Jemene, Saudi podporujú rôzne džihádistické islamistické organizácie po celom svete a financuje tie najradikálnejšie wáhabistické a saláfistické skupiny, no taktiež na ich režim nikto neuvaľuje sankcie. Majú za sebou silného kamaráta-USA.

Prečo Kiska nehovoril aj o tejto hrozbe, alebo o hrozbe zo strany Turecka, ktoré on nazýva ostrovom stability, pritom novodobý sultán Erdogan sa vystatuje, ako strojcom puču „zrazí hlavy“, vo väzniciach hnije 50-tisíc politických väzňov, 145tisíc ľudí prepustili z práce, turecká armáda povraždila tisíce Kurdov a podporuje islamistov v Sýrii. Turecko dokonca nelegálne vstúpilo so svojimi vojskami do Iraku a Sýrie, čím porušili zvrchovnaosť t´ýchto dvoch krajín, ani toto nikto nekritizuje, Erdogan si nechal schváliť diktátorské právomoci a krajine vládne despotickou rukou. Samozrejme, Erdogan a Turecko, tak ako Saudská Arábia, či Izrael sú veľkými kamarátmi USA a tí sa predsa nekritizujú…

Kiska tak svojou rečou v OSN pokračuje v rozdeľovaní spoločnosti a zastáva sa iba tých, ktorí patria do jeho ideologického tábora a potvrdil, že je naďalej poslušnou bábkou v rukách USA, NATO a Trojky…

Miroslav Pomajdík- podpredseda Vzdoru-strany práce

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *