Skip to content

Útoky Islamského štátu upozorňujú na pokrytectvo Západu v boji s terorizmom:Solidarita len s Francúzmi?

CT5I55DUEAAadwZTeroristické útoky, ktoré zorganizoval v poslednom čase Islamský štát vo Francúzsku, Libanone, Turecku, Kurdistane, Sýrii, Iraku, v Egypte…, sú prejavom najhoršej ľudskej beštiality. Vraždenie Islamského štátu je zločinom proti ľudskosti. Tu neboli spáchané podlé útoky len na Francúzov, Kurdov, Rusov, Libanončanov, Sýrčanov a ďalších, ale na každého humanisticky cítiaceho človeka, hoc sa nachádza v ktoromkoľvek kúte sveta. Vzdor-strana práce však odmieta to, keď tu niekto navodzuje atmosféru, že životy iných majú väčšiu cenu. Narážame na ten masový ošiaľ v predbiehaní sa s vyjadrením zármutku Francúzsku, ktorý zachvátil Európu po teroristických útokoch v tejto krajine a ktorý je šírený práve tými európskymi a svetovými médiami a politikmi, ktorí môžu za stav, v ktorom sa svet nachádza a ktorí nesú takto spoluzodpovednosť aj za tieto útoky, čo zdôvodníme v prehlásení. Je zaujímavé, že takéto prejavy solidarity nešírili aj po teroristických útokoch Islamského štátu na ruské lietadlo, kde zahynulo 224 ľudí, na Kurdov v Turecku, kde zahynulo 140 ľudí, v Libanone so 43 mŕtvymi, či po bombardovaní palestínskej Gazy zo strany Izraela, kde zahynulo približne 3 000 ľudí, vraždení civilného obyvateľstva v Luhansku a Donecku, za ktorým stojí ukrajinská „majdanská“ vláda, po zabití 217 študentov v Keni teroristickou skupinou napojenou na Islamský štát a v tom vymenovávaní by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho. Pozrime sa však na fakty, ktoré nepustia…

Francúzsko bolo jedným z najväčších podporovateľov líbyjských a sýrskych rebelov, čím spôsobili destabilizáciu celého regiónu, ktorý upadol do chaosu a brutality a vďaka zahraničnej politike štátov ako Francúzsko, Veľká Británia, USA, Nemecko atď. vznikol aj Islamský štát, či ďalšie fanatické islamské teroristické skupiny.

Ako „bojuje“ Západ s terorizmom

Tieto západné krajiny považujú za svojich spojencov štáty, ktoré financujú a vyzbrojujú svetový islamský terorizmus, ide oCT45AI0WEAIdp1Y.jpg large Saudskú Arábiu, Katar, Bahrajn, no nezabúdajme ani na Turecko, lebo to ticho podporovalo a podporuje Islamský štát a preto je turecká vláda spoluzodpovedná za zločiny, ktoré Islamský štát pácha. Turecká vláda miesto intenzívneho potláčania Islamského štátu mu pomáha aj tým, že útočí v prevažnej miere len na pozície Kurdskej strany pracujúcich, kedy zabila už niekoľko tisíc Kurdov. Turecká armáda taktiež útočí na civilné ciele v mestách v Turecku, obývaných Kurdmi. Pritom kurdské sily veľmi úspešne čelia barbarským fanatikom z Islamského štátu a práve kurdské sily a Kurdská strana pracujúcich dokázali postupovať a dobýjať územia zabraté Islamským štátom, keď Islamský štát bol všade v Iraku a Sýrii na postupe. Prečo sa tiež nehovorí o tom, že Islamský štát vo veľkej miere svoje aktivity financuje prostredníctvom predaja ukradnutej sýrskej ropy do Turecka?

Keď to Západ myslí s tým svojim bojom proti terorizmu vážne, tak prečo sa nevyhráža vojenskou intervenciou štátom ako Saudská Arábia, Katar, Bahrajn, pokiaľ nezastavia svoju pomoc islamskému terorizmu? Prečo Západ netlačí na Turecko, aby prerušilo svoju podporu Islamskému štátu a prestalo so zabíjaním Kurdov, no keď ruská stíhačka, ktorá bojuje v Sýrii s Islamským štátom pri uhýbacom manévri naruší turecký vzdušný priestor, tak už celé NATO a USA kričia, že ide o ruskú provokáciu a posiela do Turecka svoje stíhačky, aby pomáhali chrániť ich vzdušný priestor. Na fakt, že turecké bojové lietadlá dennodenne narúšajú sýrsky vzdušný priestor bez povolenia sýrskej vlády a zabíjajú Kurdov tam žijúcich sa akosi zabúda.

Západné štáty a NATO veľmi dobre vedia, prečo robia to čo robia a všetko sa to deje na základe ich spoločnej koordinácie a tichého súhlasu. Veď Západ a NATO už celé desiatky rokov využíva islamský terorizmus na svoje geopolitické ciele, tak čo sa nám tu snažia nahovoriť, že oni to s tým bojom proti terorizmu myslia vážne. Viac sa o prepojení Západu s teroristickými skupinami dočítate aj Tu : http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/20996-masakr-v-paii-v-kontextu-reality

Je preto zaujímavé sledovať, ako na jednej strane Západ všetkým tvrdí, že bojuje proti terorizmu, no podporuje štáty, ktoré financujú islamský terorizmus, v mnohých prípadoch tajne spolupracuje s tými najbrutálnejšími islamistickými teroristickými organizáciami. Na druhej strane Západ označuje za hrozbu Irán, ktorého vojaci, či vojenskí poradcovia bojujú v Iraku a Sýrii proti islamským fanatikom. Západ taktiež robí a robil všetko preto, aby zvrhol sýrsky režim Asada, ktorý čelí vo svojej krajine islamistom a vďaka sýrskej armáde sa nerozšíril Islamský štát do celej Sýrie. To čo si prežili Francúzi počas teroristických útokov, to zažívajú Sýrčania každý deň aj vďaka francúzskej vláde…  A bol to práve Západ, ktorý pomohol zvrhnúť Muammara Kaddáfiho, ktorého režimu sa úspešne darilo v krajine potláčať islamský fanatizmus a dnes po jeho páde sa stala Líbyia jednou z bášt radikálneho islamu.

Krvilačná politika Západu v moslimských krajinách stvorila nové generácie fanatikov a organizácií ako Islamský štát, destabilizovala prosperujúce krajiny, rozpútala v nich teror, hnev a násilie a tak spôsobila obrovskú migračnú utečeneckú vlnu.

Keď náhodou budete počúvať od európskych lídrov a im podobných o slobode, demokracii a humanite tak sa radšej postavte od nich o kúsok ďalej, lebo ten závan z ich slovných exkrementov by vás mohol aj zabiť.

Miroslav Pomajdík- VZDOR-strana práce

CT70Rh4XAAABk_n.png large

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *