Skip to content

Blokáda amerického konvoja je malým historickým plus v dejinách slovenského národa: VIDEO z blokády amerického konvoja

12032084_10153655670704322_4602632688201689007_nEurópou už niekoľko mesiacov jazdí hore-dolu americká armáda, ktorá je našim údajným spojencom. Američania však nie sú len v obrnených transportéroch. Americkí vojaci sú už dávno všade – aj v slovenských kasárňach. Opýtajte sa vašich známych, ktorí sú vojakmi. Po jarnej „Dragúnskej jazde Európou“ sa na jeseň tohto roku vybrala americká armáda na cvičenie do Maďarska. Opäť demonštratívne – v transportéroch, aby potvrdila už takmer 70 rokov starý fakt, že Európa je vojensky okupovaná USA.

Zatiaľ čo v ČR bol prechod armády už bez ohlasu obyvateľstva (emočný náboj sa vybil už na jar, teraz sa tam môže konvoj premávať každý deň, nakoľko ľudia riešia svoje každodenné starosti), na Slovensku sme sa na ich „privítanie“ pripravovali už po zaregistrovaní informácie o plánovanom prejazde.

Prečo sme takými odporcami americkej armády? Prečo v nás vyvoláva nenávisť? Rozhodne nie preto, lebo je americká, ale preto, lebo je imperialistická. My nespadáme do kategórie dnešných „mladých nádejných intelektuálov“, ktorí si myslia, že ak príjmu 100 informácií zo sto rôznych zdrojov, tak sú rozhľadení. Ani fakt, že človek prečíta 100 kníh nerobí z neho intelektuála, nakoľko sa môže jednať o 100 manipulatívnych,  úmyselne zavádzajúcich a súčasnej vládnucej triede slúžiacich diel. Títo ľudia potom nevedia rozlíšiť bielu od čiernej, nie to ešte oranžovú od červenej. Vyliezajú z nich potom motanice, kde komunizmus=fašizmus=Putin=Zeman=Fico=všetko zlo sveta.

Každý kto má iný názor je okamžite priklincovaný k svojmu pomyselnému krížu. Táto situácia už začína pripomínať americký McCarthizmus, kedy boli ľudia vrátane novinárov a hercov prenasledovaní a súdení za „neamerickú činnosť“ (teda ani nie za proti-americkú). Všímajme si, ako aj masmédiá a iné inštitúcie prispievajú k vojnovej štvanici. Zatiaľ čo pred pár rokmi bol Putin prezident ako každý iný, dnes je to diktátor. Na referende za vstup Slovenska do EÚ sa zúčastnilo cez 54% obyvateľstva. Bolo považované za platné, nie za anexiu Slovenska zo strany EÚ. Ani účasť 83,1 % na Kryme, ktorý sa rozhodol pripojiť k Rusku však nestačila na to, aby novinári nehovorili o „anexii Krymu imperialistickým Ruskom“ – áno prvý krát po 25 rokoch použil rozhlas to „staré boľševické slovo – imperializmus“.

Americkú armádu sme boli blokovať nie preto, že by sme milovali Putina, ale preto, lebo americká armáda a NATO je popravčou čatou svetového finančného kapitálu. Zasahuje všade tam, kde sa svetová finančná oligarchia zaujíma o nové trhy, o prerozdelenie sveta. Zasahuje tam, kde je ohrozené ich právo vlastniť hospodárstvo nejakej krajiny a jej ľud mať len za lacnú pracovnú silu pre svoje konglomeráty a „corporations“.

Máme v živej pamäti letecký útok voči Líbyi – krajiny s vysokým štandardom, kde sa z bohatých zásob kvalitnej ropy ušlo niečo aj obyvateľstvu a kde chodili pracovať ľudia zo Západu. Dnes – po zásahu NATO a dosadení islamských hrdlorezov z tejto krajiny desaťtisíce ľudí utekajú do Európy a destabilizujú už i tak nestabilnú Európu, sú potravou pre nástup nového fašizmu. Možno to bol zo strany USA aj zámer.

Títo vrahovia ľudstva sa nám premávajú po krajine a našim „demokratickým“ právom má byť pokrikovať na nich spoza ťažkoodencov? Aj partizáni či interbrigadisti mali na fašistov len „demokraticky“ pokrikovať a nechať ich robiť to čo robia? Prečo potom naša vláda oslavuje SNP? Už v čase, keď nás začali obkľučovať policajti a naťahovať pásku, už vtedy som im oznámil, že to takto rozhodne nepôjde, že takto sa nedohodneme. Chýbala nám lepšia organizácia a pripravenosť na takúto situáciu blokáda by dopadla inak. Namiesto malého historického plus, by sme mali veľké.

Keď americká armáda prechádzala hranicu, bol to pocit spravodlivej nenávisti a zároveň bezmocnosti a adrenalínu. Neváhal som ani chvíľu, dal som dole vlajky z našich drevených tyčiek a ako oštep som ich hodil do tejto kolóny smrti. Keď sa ma policajt opýtal, čo to robím, odpovedal som mu „svoju povinnosť“. Následne ma ako agresívneho zobrali, zaistili. Pýtali sa ma, či to bolo nutné, či to bez toho nešlo. „Áno bolo to nevyhnutné, samozrejme že by to bez toho nešlo“, bola moja odpoveď.

Po chvíľke čakania prišlo auto, dostal som putá a odviezli ma do Brodského na policajnú stanicu. V aute sme s policajtmi debatovali o príčinách, prečo som to urobil ako aj celkovo o politike, fašizme, kapitalizme a socializme. Snažil som sa im vysvetliť, že kapitalistický režim nie je večný, že vždy po istej dobe smeruje do recesie, kríz, vojenských konfliktov a chudoby a to napriek moderným technológiám, ktoré dokážu zabezpečiť dobrý život celej planéte. „Tak či onak sa budeme rozhodovať medzi fašizmom a socializmom. Fašizmu stačia hlúpi ľudia plní nenávisti a preto my robíme všetko preto, aby sa ľudstvo rozhodlo pre socializmus. Socializmus tak či tak príde, len je rozdiel či nás predtým ešte čaká bahno, mŕtvoly a fašizmus, alebo nie“. Snažili sa ma tiež dostať na tom, že moja životná úroveň je celkom slušná. „Človek nemusí chodiť v otrhaných teplákoch na to, aby bol komunista. Ak by ste mi mali dávať povedzme 10 eur týždenne len tak, mali by ste právo sa búriť? Veď od hladu by ste ešte neumierali“, vysvetľoval som im, že je to o spravodlivosti a všímaní si aj iných, nie len o vnímaní vlastným bruchom. Nie som ako nejaký kulak, ktorý by pre svoje hektáre nechal zdochnúť aj celý svet.

Na policajnej stanici som sa zdržal cca pol hodinu, dostal som blokovú pokutu 30 eur za „výtržníctvo“ a „narúšanie verejného poriadku“. Pred stanicu ma došlo privítať niekoľko áut s účastníkmi blokády, ktorí ma zároveň odviezli naspať na hranicu, kde mala auto naša liptovská výprava.  Chcem sa ešte raz poďakovať všetkým, ktorí na blokádu došli.

Obyvateľstvo vyzývame i naďalej k aktívnemu odporu voči NATO a voči podnecovaniu vojny v Európe. Ozdobte mosty a okolie kasární protivojenskými heslami. Znepríjemňujme armáde USA pohyb a pobyt na Slovensku.

Po tom, ako som nahodil svoj text o blokáde amerického konvoja, pomerne rýchlo a pohotovo som si mohol prečítať “zdrvujúcu” kritiku od diskutéra “nopropaganda”, ktorý rozoberá moj text takmer vetu po vete. V našej strane býva zvykom, že ak má kritika hlavu a patu a ak sa s ňou stretávame pravidelne, zvykneme na to reagovať – pokiaľ nám čas dovolí. Chcem sa poďakovať za otázky a zároveň zverejnňujem vlastné reakcie. Na úvod však chcem upozorniť, že by som nerád skĺzol do hádky Rusko vs. USA+Západ, nakoľko obe sú pre mňa kapitalistickými mocnosťami so svojimi záujmami a obe musia byť zvrhnuté socialistickou revolúciou. Nikdy by som neprišiel na blokádu NATO s Ruskou vlajkou, neskandoval na Slavíne “Rossija”. Rozlišujem medzi Ruskom a Sovietskym zvazom. Týmto v podstate prispievame k polarizácii spoločnosti na tých, ktorí podporujú Rusko a tých, ktorí podporujú USA. To mi na druhú stranu nebráni nezaujať vlastný postoj k vzťahu týchto mocností a veľmi rozdielneho mediálneho pohľadu na tieto dva celky.


Kritika:
Krym nebol suverenny stat, takze jeho referendum nemohlo byt v súlade s medzinarodnym pravom narozdiel od referensa o vstupe do Eu, takze Krym nemohol rozhodovat o tom v ktorom state bude o nic viac, ako Komarnansky okres, alebo Vychodne Slovensko alebo hcijaky uzemny celok bez zvrchovanosti, nehovoriac o dalsich demokratických parametroch, ktore absentovali v Krymskom referende a samotny fakt, ze pred tym bol poloostrov obsadeny Ruskym vojskom bez insignii, co bolo nielen porusenie medzinárodného prava ale tyto vojaci sa stali vojnovými zlocincami.

Reakcia:
Krym so štatútom “Autonómna republika” nemožno zrovnávať s okresom, alebo iným geografickým označením Slovenska. Referendum považujem za legitímne aj z toho dovodu, akým sposobom prebehol puč na Ukrajine. Ak teda chceme dodržiavať ukrajinskú zákonnosť, prečo “majdanisti” nepočkali do najbližších volieb a demokraticky nezvolili “tých svojich”? Kde sa vzalo toľko násilia? Ako to že polícia, Berkut a aj armáda tak rýchlo podľahli? Je to zákonné šlahať do nečinných ťažkoodencov reťazou? Viete si predstaviť, že by som to spravil ja na hranici? Je zákonné vyhlásiť nové voľby a nepohodlné strany zakázať? Dokáže v súčasnosti Ukrajinská polícia garantovať bezpečnosť politickým oponentom pred fašistickým Pravým sektorom, ktorý sa správa ako armáda? Rozhodne nie a preto pripojenie sa k Rusku alebo ktorejkoľvek inej krajine je v poriadku, ak chceme garantovať bezpečnosť a politické práve pred neonacistami. Pozrime sa však aj na Európsku úniu a USA – prečo uznala Kosovo? Nie je Kosovo niečo ako Krym? Prečo tam majú Američania obrovskú vojenskú základňu? Prechádzajú v EÚ zmeny demokraticky? Prečo ak neprejde Euroústava, tak to EÚ nerešpektuje ako voľu občanov ale spraví si tzv. Lisabonskú zmluvu? V USA sa pri moci striedajú dve politické strany s tými istými sponzormi – to je v poriadku? Hovoríte, že ruskí vojaci sú vojnoví zločinci, lebo niekde fyzicky boli. A čo potom vojaci NATO, ktorí reálne bombardovali Líbyu?
Na ukážku zopár videí:

1. Pravý sektor napadol demonštráciu proti Chudobe v Charkove:

 

Kritika:
Mozte dat aj nejaky odkaz, kde je Putin oznaceny za diktatora? Pokial som si mohol vsimnut, mozno sa mylim, tak pouzivaju vyraz autoritativny prezident a vychadzaju z toho, ze v Rusku je statna administrativa na cele ktorej stoji obmedzuje vsetko to, co robi demokraciu demokraciou, Slobodu slova, slobodu prejavu, zhromazdovania,politicky pluralizmus atd… takze nechapem preco by ho nemali oznacovat za autoritatívneho prezidenta? Len kvôli politickej korektnosti, ze jemu sa to nepaci? Alebo kvôli comu?
Ulohou medii je pomenovavat veci take ake su, ak sa vam to nepaci, mozno je problem vo vas, ale mate pravdu, media nie su uzasne a adokonale, tak si zalozte vlastne medium, ktore vas bude vykreslovat tak ako chcete ale neplacte ak ho nebude nikto citat, pretoze pohlad mainstreamu povazuju za realnejsi ako ten vas. Iba by ma zaujimalo, ci uz bol niekto na Slovensku sudeny za neamericku cinnost, ked tu uz porovnava s USA pocas studenej vojny.

Reakcia:
Záznamy s presným dátumom si nerobím, no poviem niekoľko prípadov, ktoré som zachytil-samozrejme nie v presnom znení. Napríklad Rádio Impuls niekedy v apríli o roztržke Zemana s Americkým veľvyslancom, ktorý kritizoval Zemana za to, že ide na oslavy konca 2. svetovej vojny do Moskvy: “Roztržka bola zbytočná a trapná,….myslí si ten a ten hosť v rádiu” a potom hneď niečo pro-americké. Rovnako tak Slovenský rozhlas, (dátum a čas nepoviem – maximálne Vám poviem, že som akurát šoféroval okolo Hydinární v Žiline) ktorý hovoril “…tento ruský doslova imperializmus….” ale použiť slovo “imperializmus” v spojení s NATO je už “kontroverzné”. Najvačšie porovnanie sa dá spraviť asi v prípade prejazd konvoja vs. Noční vlci. Prejazd bol prejazdom, Noční vlci boli “Putinovou provokáciou”. Veď si stačí jeden den zapnúť TV alebo rádio. Samozrejme médiá ako také sa k vysloveniu názorov uchyľujú v kategórii “komentár”, ale podstatné tu aj je, kto dostane priestor a kto nie.

Ďalej však musím zdoraznit, že každé zriadenie reaguje adekvátne na vmiešavanie sa cudzích mocností do jeho politiky. Ak niekoho zatknú napr. v Bielorusku či na Kube, tak je to “obeť režimu”. Ak niekoho zatknú, zmlátia v USA či Európe, nič sa nestalo, maximálne “polícia zakročila”. Žiaden “režim”, žiadna “totalita”. Som si istý, že ak by ma zadržali na Kube tak ako tomu bolo na hranici Brodské-Lanžhot, dostal by som možno aj nejaké ocenenie. Je nepopierateľné, že EÚ a USA v snahe získať trhy ovplyvňujú politiku v krajinách, kde ich nemajú pod kontrolou. Preto nie je protest ako protest.

Kritika:
Tiez by ma zaujimalo, ze kto teda vlastne podla vas je intelektual, ak nie ten, co sa snazi hladat vo viacerých zdrojoch. a tiez podla akého kluca rozhodujete, ktora literatura je manipulativna a k´tora nie? Mate nejakého ‘neideologického’ experta, ktori vam povie bez toho aby ste pouzivali mozog, ktora ideologia je pisana v prospech ‘vládnucej’ elity? Alebo to len tak urcite, ze tato nam nevyhovuje, tak bola urcite zaplatena vladou a vjej prospech? Alebo ako to urcujete, fakt ma to zaujima.

Reakcia:
Podmienkou intelektuála u mňa je používať mozog – teda o veciach uvažovať, nie len ich reprodukovať. Vo svojom príspevku v podstate hovorím o ľuďoch, ktorí ani poriadne nevedia, kedy začala a skončila druhá svetová vojna, vedia len že “Volia Karla” a že “nemajú radi toho boľševika Fica” (tým musím dookola vysvetľovať, že nie Fico, ale ja som boľševik) a aj keď ešte stále bývajú u mamky, vedia, že keď “budeš makať, tak zarobíš ťažké peniaze” a každý kto kritizuje kapitalizmus len slepo závidí “úspešným”. Títo ľudia si nevidia ani na špičku nosa a vrcholom sú “aktivky”, ktoré zostavujú “zoznamy Ruských agentov” – teda každého, kto má protiamerický postoj a zastáva napr. Novorossiju čo je stotožňované dobre že nie s požieraním detí. “Už i ženy … smutné :(” hovorí admin, ktorý práve pridal na zoznam nejakú ženu, ktorá má gregorijevskú stuhu na fotografii. Pre mňa sú to skrátka tupci, ktorí podľahli niečomu, len preto, lebo je to stádovidé a “in”. Tvária sa ako intelektuáli, ale pritom sú na bode 0.
Poďme však aj do vyšších kruhov, tu sa tiež odvolávam na “odborníkov” a “ekonómov”. Súčasný svet riadia študovaní ekonómovia, ktorí vydali množstvo publikácii a napriek tomu im hladom umiera čoraz vačšia časť planéty, napriek tomu sa čoraz vačšia časť ľudstva ocita v mizérii a beznádeji – zdorazňujem – napriek obrovskému pokroku v technológiách. Preto zdorazňujem, že “neideologické” stanovisko neexistuje. Buď stojíte na strane vykorisťovateľov alebo vykorisťovaných. To čo je pre jedného právo, je pre iného krádež. Napr. privatizácia (právo pre buržoáziu, krádež pre proletariát) a znárodnenie (krádež pre buržoáziu, právo pre proletariát).

Kritika:
-Takže keby sa prepravovala pod rúškom noci tak by to bolo v poriadku, ale keďže išla cez deň tak je to problém? nechápem celkom v čom, žiadam vysvetlenie. Rovanko na slovo okupácia som našiel vo wikipedii celkom dobrú definíciu ‘Vojenská okupácia alebo okupácia je násilný čin štátu alebo entity, ktorá proti vôli iného štátu alebo entity obsadí jeho/jej územie a priamo či nepriamo získa nad územím kontrolu a moc. Okupujúca klika často ustanoví okupačnú správu alebo kolaboračnú vládu, orgán spravujúci okupované územie. Okupácia môže byť dočasná (napr. počas 2. svetovej vojny) alebo trvalá. Pripojenie (okupovaného) územia k územiu iného štátu je anexia’ ,tak nechápem v čompodľa autora konkrétne spočíva tá okupácia v Európe?..
No a? Su to spojenci, ktorým to povolili legálne zvolení zástupcovia ľudu v rámci platných zákonov a ktorí zastupujú občanov, ktorí im odovzdali mandát na rozhodovanie vo voľbách. Títo vojaci tu nikomu neubližujú, do nikoho nestrieľajú, neunášajú našich premiérov a iných ľudí za hranice pod hrozbou smrti, tak v čom je problém? Je úplne bežné že spojenecké vojská cvičia na území spojencov a pokiaľ majú na to povolenie od spojencov tak to nie je nikde na svete problém, tak prečo by tu teraz mal byť?

Reakcia:
V prvom rade: nik sa nás – občanov na vstup do NATO nepýtal. Preto akúkoľvek politiku Slovenska v rámci NATO považujem za nelegitímnu. To, že títo vojaci NA SLOVENSKU, ktoré im je strčené v zadku nikomu neubližujú, neznamená, že nikomu neubližujú. Komu – to už som vysvetlil v prvotnom texte. Celkovo však v triednej spoločnosti hovoriť o nejakých “zástupcoch ľudu” je humorné a úsmevné. Čím to je? Prečo je demokracia “vládou ľudu” – ale vládnu nám len samí zbohatlíci, ktorí predstavujú 2% spoločnosti? Aké podmienky má pracujúci pri založení strany a aké podmienky má jeden z tých 2%? Ten zamestnanec nemá ani poriadne čas venovať sa politickej práci, pretože je v práci, aby uživil rodinu, splatil hypotéky, politiku robí po večeroch a vikednoch na kolene, nemá peniaze aby si platil stovky billboardov, PR manažérov, nemá známych v médiách, nie je “vplyvná osobnosť” ani “dobrý anjel”, ktorý by rozhadzoval peniaze – práve naopak – musí sa báť, aby pre svoju politickú činnosť nebol prepustený. Nemože príjsť kedykoľvek a kamkoľvek – lebo je v práci. Človek z “vyvolených” 2% si dokáže zaplatiť funkcionárov a brigádnikov po celej republike, dokáže ťahať kancelárie, má čas venovať sa politike, obskakuje ho niekoľko ľudí, neobáva sa o svoju budúcnosť, može si príjsť kedykoľvek a kamkoľvek chce. Ľudstvo je dnes takým, akým si ho spraví propaganda. Bude voliť tváre s billboardov, hrdinov z TV – nie tých, ktorých ani nepozná.

Okupácia armády USA spočíva v tom, že je tu prítomná, že tu má svoje základne a prakticky diriguje celú EÚ. Aj keď máte pravdu – je to okupácia dobrovoľná, zapredanecká – sami zapredanci – tie kolaborantské vlády o ktorých hovoríte – z radov buržoázie ich sem pozvali a slúžia im.

Na záver poďme ale k podstate veci: skutočnú moc má ten, kto má hospodársku moc – od nej sa odvíja moc politická. Vláda a štát, ktorý nevlastní svoje hospodárstvo o ničom nerozhoduje, nie je suverénnym, riadi sa zákonmi trhu, poslúcha ekonomické skupiny. Tzv, zástupcovia ľudu s nimi možu len vyjednávať, nemožu výrobu plánovať.

 

Na záver cítim potrebu zverejniť klip od španielskeho komunistu Pabla Haséla, ktorý dopovie niečo o mentálnej okupácii ľudstva.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *