Skip to content

Vyhlásenie VZDORU-strany práce k zamieňaniu s Akčnou skupinou VZDOR Kysuce:Nie je VZDOR ako VZDOR

logo-noveV poslednom čase dochádza k zamieňaniu si našej strany VZDOR-strana práce s neonacistickým uskupením Akčná skupina VZDOR Kysuce, ktoré považuje Wehrmacht za spojeneckú armádu, Hitlera za skvelého chlapíka a na nový rok publikuje napr. aj fotografie pripíjajúcich si nemeckých vojakov na fronte. Táto nešťastná skutočnosť, že existujú dva názorovo protirečiace si subjekty s názvom VZDOR nám okrem toho, že uvádza ľudí do omylu na Slovensku i v Českej republike, spôsobuje aj ďalšie problémy. Niektorí dezinformovaní ľudia odmietajú naše materiály s označením VZDOR so slovami, že neonacistické materiály nechcú, našich spojencov antifašistov sa pýtajú, prečo sa dávajú dokopy s neonacistami. V tomto zmysle nám prišiel aj list z ČR, po zatknutí Mariána Magáta z Akčnej skupiny VZDOR Kysuce v Prahe. Napomáhajú tomu aj médiá, ktoré nikdy nezverejnia celý názov organizácie a hovoria len o „hnutí VZDOR“, alebo dokonca vôbec nerobia rozdiel medzi rôznymi organizáciami a zamieňajú si ich a potom vznikajú fakt až divoké spojenia a vychádzajú v médiách aj takéto vyslovené bludy, ako v článku Řečníka z demonstrace proti imigraci obvinili z podpory nenávisti. Hrozí mu až dva roky vězení, citujeme: „Představitele slovenské strany VZDOR – Strana práce Mariana Magáta po jeho sobotním vystoupení na demonstraci proti uprchlíkům v Praze policie kvůli jeho výrokům obvinila z podněcování k nenávisti. Potvrdila to mluvčí pražské policie Iveta Martínková. Muž je členem slovenské nacionalistické organizace Vzdor, která se ovšem zároveň hlásí k marxisticko-leninské ideologii. „

Marián Magát nie je predstaviteľ, ani člen našej politickej strany Vzdor-strana práce. Magát je člen Akčnej skupiny VZDOR Kysuce, čo je neformálne neonacistické združenie, nie politická strana. Vzdor- strana práce je riadne registrovaná politická strana na Slovensku, ktorá sa hlási ku komunistickým, socialistickým a antifašistickým myšlienkám. Vzdor-strana práce stojí v opozícii voči organizácii Akčná skupina Vzdor Kysuce, Ľudovej strane Naše Slovensko, či iným podobným hnutiam a stranám, predstavujúcich krajnú pravicu.

Názov VZDOR v mene našej strany bol odvodený od nášho časopisu

Názov našej strany VZDOR-strana práce je odvodený z názvu časopisu VZDOR, ktorý začal vychádzať od roku 2007. Názov “VZDOR” používal pre svoj časopis šírený internetom Socialistický zväz mladých ( v tej dobe mládežnícke, riadne registrované občianske združenie na Slovensku, ktoré sa hlásilo ku komunistickým a antifašistickým ideám ) a to už od júna 2007, kedy vyšlo prvé číslo časopisu VZDOR. Odvtedy vychádzal VZDOR pravidelne v internetovej podobe a od júla 2012 až doteraz vychádza časopis už aj v tlačenej podobe.

Je dôležité podotknúť, že vo vtedajšom Socialistickom zväze mladých a tým pádom za vydávaním časopisu VZDOR bolo aj viacero dnešných členov vedenia Vzdoru-strany práce, preto ta náväznosť na odvodenie názvu našej strany od časopisu VZDOR. Pre zaujímavosť treba podotknúť, že história Akčnej skupiny VZDOR Kysuce sa píše iba od roku 2011, kdežto my sme založili časopis VZDOR už v roku 2007 a používame tento názov až dodnes.

V čase, keď sme zakladali OZ VZDOR-hnutie práce, z ktorého členskej základne vznikla naša dnešná riadne registrovaná a fungujúca politická strana VZDOR-strana práce, bola „Akčná skupine VZDOR Kysuce“ prakticky verejnosti neznáma. Riešením tejto problematiky sa bude zaoberať aj najbližšia Ústredná rada Vzdoru- strany práce o ktorej výsledkoch Vás budeme informovať. Vzdor-strana práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *