Skip to content

Otvorený list pani poslankyni Magde Vášáryovej, ktorá vystupuje proti konšpirácii a pritom sama konšpiruje

Pani Vášáryová, pozrel som si vaše vystúpenie v NR SR, kde sa venujete ukrajinskej kríze a zdravým a úplne prirodzeným protinatovským náladám na Slovensku. Váš príspevok namiesto toho, aby ocenil občiansku angažovanosť v tejto údajne demokratickej spoločnosti, označuje tieto názory za úmyselne šírené a čo je hlavné – platené nejakou treťou stranou. Aj s pánom Kiskom urážate ľudí, ktorí sa angažujú v boji proti kapitalistickej vojne a agresívnemu spolku NATO, ktorý sa podľa medzinárodných zmlúv nemal po rozpade socialistického tábora rozširovať. Vo svojom príspevku útočíte proti konšpiráciám, no zároveň prichádzate s vlastnou konšpiráciou, v ktorej obchádzate zdravý rozum.
Vy si to predstavujete veľmi jednoducho – ak niekto nesúhlasí s kolenačkovou proamerickou politikou a ak kvôli tomu ešte aj vyjdú ľudia do ulíc, bezhlavo označíte tieto názory za „platenú ruskú propagandu“. Pýtam sa vás – na základe čoho sa takto vyjadrujete?

Zrejme vás hnevá, že napriek neustálej propagande zo strán masmédií, filmovej produkcie a konzumu, kde počúvame o americkej armáde ako o „hrdinskej“, si ľudia nenechali vymyť mozgy. V nejednom večernom filme zaznie „Americký prezident – největší přítel lidstva“.

Akých ľudí chcete?

Idiotov, ktorí pracujú za 400 € na mesiac a popritom sa bavia takýmto primitivizmom, zaujímajúci sa len o konzum a komerciu a hlavne nemotajúci sa do politiky protiľudového režimu? Pretože ja som presvedčený, že americká produkcia presne toto chce. My, na rozdiel od vás, sme ľudia práce – montujeme stavby, stroje, obrábame drevo i kov, murujeme steny, robíme projekty, riadime výrobu, pracujeme v nemocniciach i na školách, sme študenti aj dôchodcovia. Spája nás viera v lepší svet bez vykorisťovania – v socializmus. Tomuto boju obetujeme vlastnú energiu, čas, financie a dokážeme sa vyskladať aj na niekoľko billboardov, ak sa pre to rozhodneme. Nik nám nemusí platiť za to, že prídeme na demonštráciu vystupovať proti vojne.

Sme si istí, že je lepšie mať presvedčených ľudí, ako žoldnierov. My na našich verejných podujatiach neobliekame študentky-brigádničky do našich tričiek a neplatíme si drahé kapely, ako to robia kapitalistické strany. Ste to vy poslanci, ktorí sú platení vysokými platmi z našich peňazí.

Pani Vášaryová, neviem aký máte životný štandard, ale som presvedčený, že z vášho platu, na ktorý sa vám skladáme, by ste si isto mohli dovoliť niekoľkonásobok billboardov,ako naša strana. Mať tak jedného-dvoch ľudí s vaším platom – to by ste ešte pozerali a konšpirovali! Zrejme ste zvyknutá, že tento národ je už tak orabovaný, že bude riešiť otázky prežitia a nebude sa vám miešať do politiky. Solidarita je však silnejšia zbraň, než si myslíte.

My ako marxistická strana, sme strana triedna – snažíme sa zorganizovať triedu vykorisťovaných a je nám jedno, či v USA, Nemecku, na Slovensku, na Ukrajine alebo v Rusku. Odmietame skočiť na vlnu národnostnej nenávisti, pretože si uvedomujeme, že vojny sú priamym dôsledkom kríz kapitalizmu, ktorý, aby mohol fungovať po starom, potrebuje prerozdeľovať trhy kvôli novému odbytu.

Teší ma, že Ukrajinci, ktorých osobne poznám (ktorí nie sú a ani neboli členmi žiadnej strany), nemajú názor ako dobrák Kiska, ale tvrdia, že banderovci sú hanba národa a Porošenko je fašistická zbohatlícka sviňa. Naopak – prezident, predseda vlády, predseda parlamentu a ani prezident doteraz nereagovali na našu výzvu zaujať stanovisko voči banderovským pochodom.

Dnes môžem povedať, že som hrdý na slovenský národ. Aj keď sme národ, ktorý sa často nechá bez slova okrádať, tento postoj nám ako národu dáva veľké historické plus. Som rád, že vrahovia a okupanti sa stretávajú s odporom. Ako prílohu preposielam aj oficiálne stanovisko našej strany k udalostiam na Ukrajine, ( Text nájdete TU ) tiež odporúčam pozrieť si niektoré naše vystúpenia na verejných zhromaždeniach, ktoré nájdete TU. 

Nech žije medzinárodná solidarita pracujúcej triedy!

Preč s kapitalizmom a fašizmom.

Stanislav Pirošík VZDOR-strana práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *