Skip to content

VZDOR-strana práce: Ľavica má budúcnosť vo vzájomnej spolupráci

Dlhodobo hovoríme o tom, že ľavica sa má vykašľať na svoje ideologické hádky, škatuľkovanie a začať ťahať za jeden povraz, hoc sme z rôznych odnoží ľavice. Preto jednoznačne stále tvrdíme, že ľavica sa musí ďalej integrovať, spájať a spolupracovať.Preto vyzývame, aby sa každý ľavičiar, antifašista, antikapitalista, odborár, pracujúci v jednom začal organizovať a začal spolupracovať.

Jedine takto máme do budúcna šancu, dostať ľavicu tam, kde právom patrí. Uvedomme si, že tu už hráme o základné fungovanie ľavice na Slovensku, že ľavica ako taká hrá prakticky o svoju existenciu, lebo ináč bude ľavica na Slovensku úplne marginalizovaná a rozvrátená.

Zabudnime na rôzne ideové odtiene, ktoré nás rozdeľujú a začnime vytvárať jedno ľavicovo pestré hnutie, ktoré vráti ľavici dôstojnosť. Slovensko potrebuje silnú autentickú a antikapitalistickú ľavicu ako soľ.

Ľavicu, ktorá bude v sebe zahŕňať tvrdú ochranu a rozširovanie práv pracujúcich, ktorá bude previazaná s odborovým bojom a bojom proti kapitalizmu, neoliberalizmu a prinesie demokraciu aj na naše pracoviská, ktorá bude presadzovať ekologické práva našej prírody a našej matičky Zeme, ktorá bude presadzovať emancipáciu, rozširovanie práv žien a všetkých menšín, ktorá bude mierovým lídrom a bude tvrdo tlačiť na znižovanie výdavkov do armády a bude bojovať za našu suverenitu, proti akémukoľvek zasahovaniu svetových veľmocí do našich vnútorných záležitostí.

Presadzujme systémovú zmenu, ktorá začína v podkopávaní kapitalizmu

Čo k tomu všetkému dodať, ľudia si stále neuvedomujú, že systémová zmena a víťazstvo obyčajných pracujúcich nezačína pri vymenení jedných kapitalistických bábok za tie druhé, lebo naozajstná zmena a revolúcia sa začína práve vtedy, keď začnete odstraňovať kapitalizmus, ktorý rozdelil svet na hŕstku boháčov s obrovskými možnosťami a väčšinu porazených.

Takýto systém nebude nikdy demokratický a slobodný, lebo ten kto má obrovský kapitál, ten bude diktovať podmienky a kúpi si akúkoľvek politickú bábku a jeho stranu…

Preto bojujme za vytvorenie autentickej ľavice, ktorá sa postaví kapitalizmu a začne budovať lepší a spravodlivejší svet.

Nenechajte sa strhnúť do konzervatívno-nacionalisticko-neoliberálnych bojov, ale vydajme sa cestou naozajstnej systémovej zmeny, ktorú môže priniesť len antikapitalistická ľavica.

Voliť nestačí, organizujme sa!

VZDOR-strana práce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *